Ingrediensskolan

I ingrediensskolan får Du lära Dig om några av de ingredienser vi använder oss av i våra produkter. Har Du funderingar kring någon ingrediens vi inte har tagit upp är Du välkommen att kontakta oss.

Alla våra produkter är fria från mineraloljor/petrokemiska råvaror.

Alla våra produkter innehåller eteriska oljor och är på så vis doftsatta på ett naturligt sätt.
De eteriska oljorna har dessutom genuina egenskaper som ger produkterna dess goda egenskaper. Eteriska oljor är dock känsliga för solljus och värme de eteriska oljornas verkan minskar vid exponering – det är av den anledningen våra produkter har kort hållbarhet.
Riktigt bra oljor är en färskvara och bör hanteras därefter.

Camillas doftskola

Nu har det landat två stycken nya dofter, hasselnöt och kokos. Dessa är helt allergen fria, vilket skiljer sig från de övriga naturparfymerna. Då är det dags att börja förklara hur vi tänkt…

Från start, var det endast eteriska oljor som var acceptabelt i mitt produktbibliotek, sedan har jag även kompletterat med naturparfym och nu även allergenfritt.

Eteriska oljor:
Det allra finaste, renaste, mest koncentrerade som finns i växterna har utvunnits till de oljor som våra produkter innehåller. Doseras i mycket små mängder då det är starka substanser. Dessa är mycket flyktiga, dunstar och tappar sin kraft snabbt. Speciellt om de utsätts för solljus och värme. Eteriska oljor innehåller olika mängder allergena ämnen, beroende på vilken växt den kommer från.

Naturparfym:
Är en komposition av eteriska oljor.

Allergen-fria dofter:
Syntetiska, kontrollerade allergen-fria doftämnen, ej naturliga, men mer hudvänliga och doften varar längre utan att dunsta bort. Dessa dofter är framtagna för känslig hud.

Våra allergen- fria dofter, Hasselnöt och Kokos, är av hög kvalité. Vi doserar max 1% i slutprodukt.
Detta kan ni se i innehållsförteckningen på våra produkter, den står alltid i fallande skala, alltså den ingrediens som det finns mest av står som nr 1 på listan.

Se gärna över andra produkter, vart finns ordet “parfym” “fragrance”?
Vid en placering högt upp i innehållsförteckningen, kvitterar i de flesta fallen att de är en “sämre” kvalité på doftämnet. Man får helt enkelt dosera mycket mer för att få en go doft. Priset är också den stora skillnaden, en billig produkt innehåller oftast billiga ingredienser, man får vad man betalar för.
Är placeringen längre ner, ja då är det av hög kvalité på doftämnet, mindre hud irriterande ämnen

Jojoba