Allmänt
Vi saluför våra ekologiska, handgjorda produkter från vår hemsida www.camillaofsweden.com till både företag och privatkunder. Är Du under 18 år, behöver vi ha en målsmans samtycke till att Du handlar av oss. I ett telefonsamtal med Din förälder/förmyndare ber vi om namn, adress och personnummer. Upptäckt bedrägeri eller försök till bedrägeri polisanmäls. Tillverkningen Sker i Sverige, i Sjövik och tillverkningen är fortfarande ett hantverk.

Animaliska ingredienser
Produkterna har vegetabiliskt innehåll och är inte djurtestade. Vi har bivax och lanolin i Trutvalla och Tattoo Care. Dessutom är basen för de flesta av våra produkter kallpressade vegetabiliska oljor från ekologiska odlingar samt eteriska oljor. Syntetiska ämnen såsom parabener, sulfater, betain, silikoner, karbomer och övriga petrokemiska mineraloljor använder vi inte i vår produktion av hudvård, eftersom kroppen har svårt att bryta ned dem.

Djurtester
Vi testar enbart våra produkter på människor, testgrupper vi satt samman för just det ändamålet.  Råvarorna testar vi inte heller på djur. Att låta djur testa slutprodukter är idag förbjudet i lag, (i EU sedan 2013) därför skriver vi inte heller ut den informationen på produktförpackningarna.

Priser
Alla priser är i SEK, svenska kronor. När du handlar hänvisar vi all betalning via Klarna. Kvitto/Orderbekräftelse När du beställt dina varor kommer ett mail till den e-postadress Du uppgivit med en orderbekräftelse. Fri frakt från 500:-
För företag: Fri frakt från 2000:- netto, småorderavgift tillkommer order värde mindre än 1000:- netto.

Personuppgifter
De uppgifter Du lämnar använder vi i vårt kundregister, vid orderbekräftelse, övrig information angående Din beställning, vid utskick av Nyhetsbrev och när vi behöver komma i kontakt med Dig. Vi ger Dig löfte om att inga av dina uppgifter lämnas eller säljs för att användas vid reklamutskick eller dylikt till tredje part, enligt Personuppgiftslagen (PUL 1998:204). Däremot förbehåller vi oss rätten att sända reklamutskick till Dig om du inte avsagt Dig det. Kontakta oss via telefon eller mail om Du vill ändra någon uppgift eller avsäga Dig reklam eller annat.

Nöjd-kund-garanti
Vid påvisat fel på varan, återkom med den till vår grossist, återförsäljare eller oss. Du får endera en ny produkt eller pengarna tillbaka. Detta gäller inom 30 dagar efter köpet vid uppvisande av kvitto.

Ångerrätt
Du har 14 dagars ångerrätt, och ångerfristen börjar gälla från det datum du har mottagit Ditt paket. För att ångerrätten ska gälla måste Du kontakta oss på Sweden Brand Group och tala om att Du ångrar dig och det gör Du genom ett telefonsamtal, mail eller i ett sms, (kontaktinfo finns under fliken ”Kontakt”). Du är ansvarig för produkterna till dess de kommit tillbaka till Sweden Brand Group. Du är också ansvarig att betala för frakten vid återsändande av ett paket. (Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.)

Produktens hållbarhet efter öppnande
På en del av förpackningarna hittar du symbolen ”Öppen burk”, (PAO = Period After Opening) i den finns en siffra som säger hur länge varan håller efter öppnandet.

Bäst-före-datum
Vi rekommenderar att Du använder varan inom den tid som står i symbolen ”öppna burken” på förpackningen, vilket oftast är sex månader, ibland fyra, eftersom våra produkter är färskvaror och innehåller minimalt med konserverande ämnen.

Frakt
Du kan välja att få sitt paket via PostNord eller DHL. Väljer du PostNord sker leveranser alla helgfria vardagar, DHL hämtar från oss alla helgfria tisdagar och torsdagar.

Leverans
Vi sänder dina varor så snabbt som möjligt, inom 1-5 arbetsdagar. Se till att Du uppgett rätt adress (även c/o) till oss. Restnoteringar Om en vara inte finns i lager, görs en restnotering, och vi sänder den så snart som möjligt utan extra fraktkostnad för Dig. Vi meddelar Dig via e-post gällande restnotering.

Vid val av PostNord som leveranssätt, skickas din beställning som varubrev och skickas direkt hem till dig. Om paketet/beställningen inte får plats i din brevlåda så kommer paketet/beställningen att hängas i en påse utanför dörren eller på brevlådan. Vid ditt köp godkänner du deras leveranssätt.

Leveranshinder
Om Du uppgett en felaktig adress eller inte funnits på den uppgivna adressen för att ta emot Din leverans så uppstår ”Leveranshinder”, vilket ger Dig en ökad kostnad om 120 kr, då paketet skickas vidare med DHL.

Reklamation
Ser ett paket kantstött ut när Du får det levererat, och/eller har någon produkt skadats – fota det och sänd till oss via SMS eller mail. Sms nr: 0722420282 Mail: info@swedenbg.se Du har 3års reklamationsrätt enligt Svensk lag.

Tvist
Förhoppningsvis så uppstår ingen tvist emellan Dig och oss. Men utifall det händer så följer vi vårt sunda förnuft och försöker lösa det i första hand, därefter Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Färger
Foton på hemsida/Facebook/folder kan ibland visa avvikande färger på produkterna gentemot hur de ser ut i verkligheten. Färgerna kan också variera från gång till gång beroende på att vi använder rena ingredienser ifrån växtriket, det har att göra med växtens tillgång på solljus, näringen från jorden och vatten innan de skördats.

Miljö
Vi värnar om vår ömtåliga miljö. Inhandlar ekologiska råvaror, sorterar avfall, ser över varje led i tillverkningen, innehållet i förpackningar, kartonger, etiketter, tejp mm och byter ut allteftersom, steg för steg för att sträva mot att minska utarmningen av miljöresurserna. Vi återanvänder packmaterial.

Telefontid
I dagsläget finns ingen bestämt telefontid hos oss, vi svarar när vi har möjlighet, utöver det kan Du kontakta oss via mail och sms. (Se ’Kontakt’)

Läkemedelsverket och EU-kommissionen
Sweden Brand Group är registrerad hos Läkemedelsverket samt hos EU-kommissionen.

Viktigt vid reklamation av eventuell felpaketering
Vid händelse att det är någon eller några varor som packats fel i Din leverans – vänligen fota så att det går att se försändelsens innehåll. Sänd detta via MMS till 0722-420282, eller maila det till info@swedenbg.se tillsammans med en kommentar om det. Vi rättar till felet snarast. Spara kartongen ifall Du behöver sända några produkter tillbaka. PS. Kolla särskilt noggrant att Du lämnat info om Ditt paket ska levereras direkt till Din salong/studio, eller till ett utlämningsställe (servicepoint). OBS! Någon måste finnas på plats för att motta leveransen för att undvika extra avgifter, se ovan under LEVERANSHINDER.

Bokövägen 2 443 45 Sjövik
www.camillaofsweden.com
E-post: info@swedenbg.se
Telefon: 0722-420282
Org.nr: 559160-9200

Godkänd för F-skatt Uppdaterat 9 oktober 2021